4 november 2012

"Recensioner är också journalistik" - Olov Trysberg

Grattis till alla bokbloggare där ute som drömmer om att bli journalister, det är ni nämligen typ redan!
Detta inlägg kommer att handla om skrivlägret som jag var på med Sandra, Julia, Thea och mina andra vänner (Plus många till från andra skrivarcirklar).

Hela lägret har varit superbra (förutom att sängarna inte var dom skönaste..) och jag har verkligen lärt mig väldigt mycket.

Första dagen så var Ingrid Olsson där och pratade om hur man gestaltade och hur man skrev minimalistiskt. Hon var väldigt intressant och lyssna på och tittade och gav tips på hur vi kunde utveckla texterna som vi skrev.
(Jag fick en autograf av henne men den ligger kvar i min skrivmapp..)

Vi satt uppe till typ elva på kvällen och berättade spökhistorier också, det var ju trots allt Halloween. Dock så var det ju ingen som kunde några nya spökhistorier typ så vi körde Rosa händer, Röda ögon, Vem tog min lever? Kors på ryggen, dockans ögon osv. osv. Fast några nya hörde jag faktiskt och Ocean höll på att skräma skiten ur mig/dom flesta med en som hon kom på själv medans hon berättade.

Nästa dag så var Olov Trysberg där och pratade om hur det var att vara journalist. Olov jobbar på NT (norrköpings tidningar) och han hade MASSVIS med bra tips om man ville bli journalist.
"Mycket skrivande bygger på en bra intervju." - Olov Trysberg
"Recensioner är också journalistik" - Olov Trysberg (När han sa detta blev jag helt glad i magen, tänk att jag/vi ÄR -typ- journalister!! )
"Tacka ALDRIG nej till kaffe!" - Olov Trysberg

Innan det var dags att åka hem så gav bibliotekarierna som var där oss en varsin lapp med en siffra på. Dom ställde upp 13 böcker på ett bord och så lottade dom ut böckerna!
Och gissa vad? Jag vann! Trodde jag faktiskt inte...

Sen så skrev vi mycket annat också, om ni vill så kan jag lägga upp en vandringstext som jag, Julia, Thea och Theas lillasyster skrev. Julia har lagt upp en del HÄR.

Boken som jag vann
(Det borde finnas regler),
blocket som jag skrev i
och en penna som jag fick.

2 kommentarer:

 1. Tur att jag inte vill bli journalist för jag är sjukt dålig på att dricka kaffe...
  Hittade förresten hit från en lapp på biblioteket, smart reklam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha inte jag heller egentligen ;)

   Och vad kul att du hittade hit från bibban! :D

   Radera

Vad kul att du vill lämna en Kommentar på mitt inlägg!