27 november 2012

Ännu en snodd bokenkät

Först så vill jag be om ursäkt för det hemskt dåliga bloggandet. Jag har fått några nya böcker förra veckan som jag ska skriva om och sen lägga upp recensionen på både I skuggornas makt och Draktemplets hemlighet. Det har varit så sjukt mycket i skolan nu så jag har inte hunnit.
Här är en väldigt rolig och väldig random enkät som jag hittade hos Ella (som vanligt), Enjoy!

1. Du sitter i ditt rum och drömmer när det plötsligt kommer in en våldsam galen alien som endast kan bli stoppad genom att du kastar en bok på den. Vilken bok ur din bokhylla kastar du och varför?
Hm, jag funderade på att kasta mitt ex av eld, men eftersom att det är signerat så tar jag den engelska utgåvan av Cirkeln. Det läser jag inte på det sättet och det är ganska tung.

2. J.K. Rowling ska komma till din skola och för att hedra henne har du fått den stora äran att spela en låt för henne när hon kommer in i aulan. Du har hittat den perfekta låten men det finns bara ett lite problem. Spotify har hackat sig och det finns bara tre låtar att välja mellan: Skaka rumpa, Gangnam style eller Sexy and I know it. Vilken väljer du?

Tror faktiskt att jag skulle välja Skaka rumpa, hon fattar väl ändå inte vad dom sjunger? Men alla skulle nog börja skratta så det blir nog Gangnam style. Får hoppas att J.K har lite humor och överseende.

3. Din mamma kommer på dig med att läsa hennes pinsamma dagböcker från 80-talet och hon blir helt vansinnig och låser in dig i ett avlägset rum i huset i en vecka. Du får bara äta pannkakor (det enda som går igenom dörrspringan) och dricka lite vatten i ett sugrör genom nyckelhålet. Du får dock ta med dig EN bok att ha under hela veckan. Vilken väljer du?
Alla tre Hunger games böckerna i samma bok, så att säga. Läsning som räcker och blir över.

4. Du kastas in i Hungerspelen och blir en av de 24 deltagarna som ska slåss för livet. Du är inte helt förtjust i idén och det finns ett sätt att rädda dig! Du kan välja att hångla med Haymitch, Effie eller president Snow för att slippa! Vem väljer du?
Ehehe, beror på. Film-Haymitch är ju inte så äcklig, men jag väljer Effie ändå!

5. Din familj har äntligen gått med på att ge dig ett husdjur, 10 år försent! Det finns bara ett krav – djuret måste vara taget från en bok. Vilket fiktivt djur tar du hand om?
Först tänkte jag svara att jag ville ha en älva från Fablehaven men dom blir till Imper om man har dom inne över natten...
Men då vill jag ha en blå pygmepuff som ska heta Görel ♥

6. Din granne ska flytta och du vet att hon har en enorm samling böcker i din smak och frågar om du får ta några. Du får ta högst 10 böcker, vilka som helst. Det finns bara ett pyttelitet problem, din granne läser bara böcker vars titel börjar på bokstaven F. Vilka 10 böcker väljer du? (grannen har allt)
(Jag tycker att alla delarna i Fablehaven räknas in att börja på F, såå..) 
Den förbjudna skogen - Brandon Mull (Fablehaven), Aftonstjärnans hämnd - Brandon Mull (Fablehaven), Fantastiska vidunder och vart man hittar dom - J.K Rowling, Frost - Maggie Stiefvater, Feber - Maggie Stiefvater, För evigt - Maggie Steifvater, The Fault in our stars - John Green
Kommer verkligen inte på mer böcker, kan ni komma på några?

7. Top model kommer till din skola/ ditt jobb och söker efter nya deltagare. Men du är sjuk och de ber dig skicka ett bokomslag där tjejen/killen på framsidan ser lite ut som du. Vilken väljer du?
Ehh.........
Ingen kommentar..

8. Tredje världskriget bryter ut och ett land tar över världen. Från och med idag får du bara läsa böcker, se filmer, lyssna på musik, äta mat osv... från det här landet! Vilket väljer du?(Sverige, Storbritannien och USA räknas inte! Mohahaha!)
Eh, eh, eh D:
Australien? Skulle nog in fatta böcker/filmer/musik från typ Ryssland...

9. Din absolut största fiktiva crush står utanför ditt fönster och ropar ut ditt namn. Men plötsligt upptäcker du att du lever i en musikal och du kan bara sjunga ut din kärlek till hen. Vilken låt sjunger du?
http://www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdU
AANDDD IIIIIII WILL ALWAAAYYYSSS LOVEE YOUUUUUUUUUU 
Fast jag skulle nog skrämma iväg honom med min sångröst ;)

10. Telefonen ringer och det är Suzanne Collins på tråden. Hon har ingen aning om vad hennes nästa stora bok ska handla om och hon behöver DIN hjälp. Vad säger du till henne?
MER HUNGERSPELEN!
Som både Mimmi och Ella har sagt så skulle jag vilja ha en ur Finnicks POV.
Eller Haymitchs POV, skulle vara riktigt intressant det också :)

11. Du går inne på biblioteket tillsammans med din icke läsande kompis Tina och plötsligt vill hon ha ett lästips. Hon gillar inget över 300 sidor, med för mycket beskrivningar och det måste vara SPÄNNANDE! Gärna lite kärlek, vänskap och magi på det. Vad rekommenderar du till Tina?
Första delen i Fablehaven serien, Den förbjudna skogen av Brandon Mull! Den har förvisso 320 sidor men Tina kan inte förvänta sig en supermegafoxyhotawesome bok om hon är så kräsen.

12. När du sitter på ditt rum och läser en riktigt spännande bok kommer din mamma in och börjar fingra på bokhyllan. Hon tar upp din mest pinsamma erotiska bok och frågar om den är bra. Du får panik och erbjuder henne än annan bok som är ”så mycket bättre”. Vilken får hon låna?
Har inga pinsamma och erotiska böcker i min bokhylla eller på något annat ställe för den delen..
Men jag tror att mamma skulle gilla Hungerspelen, så mamma om du läser detta: LÄÄS DEN!

13. Du vinner en tävling i växtkunskap och får åka till Hollywood för att spela in en film om växternas liv. När du kommer dit så ser en stor manager dig och kommer på att du är perfekt för den bästa tv-serien som någonsin gjorts. Vilken tv-serie blir du inskriven i?
OH.MY.GOD. JAG SKA VARA MED I GLEE (eller Gravity falls :'D)
Ni har väl inte missat att jag är ganska beroende av Gravity Falls just nu? Det kanske är lite barnsligt men sååå bra! Men titta på den engelska versionen, den svenska suger...
True Faller 4ever  ♥ ;)

14. Du är ny i klassen (på jobbet) och din svensklärare (din chef) frågar om du kan berätta lite om dig själv. Men när du står där framme får du panik och inte ett ord kommer fram. Det enda sättet att presentera dig är genom att sträcka fram en bok. Vilken tar du? 
Antagligen Harry Potter och fången från Azkaban, för jag är beroende av Harry Potter och skulle (antagligen) starta mitt tredje år nu (tror jag..)

15. En ond häxa kommer in till ditt rum och trollar in dig i boken du för tillfället läser i. Vilken bok fastnar du i för evigt och vad tycker du om det?
Just nu så läser jag En sekund i taget av Sofia Nordin, jag vet inte hur mycket jag får säga om den eftersom den inte släppts än, men jag skulle AVSKY att hamna i den boken. Ni fattar varför när ni läser det.
Skulle dock uppskatta att hamna i den förra boken jag läste, Draktemplets hemlighet av Brandon Mull, för liksom, det är FABLEHAVEN 


Om ni ville veta så har jag lite mental meltdown efter Draktemplets hemlighet, min andra OTP bara POFF och alla typ dog och allt gick skit och afesegasrhejgfysfdgf <///3
Mamma och pappa trodde nog att jag var psykiskt störd som låg och grät och skakade...
KAN INTE VÄNTA TILLS FEMTE BOKEN KOMMER UT!
Fyran slutade nämligen med värsta cliffhangern ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en Kommentar på mitt inlägg!