26 februari 2012

"Syskonen Baudelaires olycksaliga liv, En olustig början

Detta kommer att bli första recensionen som jag gör på bloggen. Kanske någon mot förmodan skulle känna igen den för jag har nämligen recenserat den på min gamla bokblogg. Det är dock jag som har skrivit den från början så att ingen tror att jag har tagit det ;)


Info om boken:
Boken är skriven av Daniel Handler under pseudonymen Lemony Snicket och utgiven av B Walstöms förlag. 176 sidor. Utgiven 2005
Bokens handling:
Det är första boken i en  serie i tretton delar som handlar om Violet som är 14 år och en mycket duktig uppfinnare, Tolvåriga Klaus som slukar alla böcker han kan komma över och lilla Sunny, en bebis som biter i allt. Barnen Baudelaire förlorar sina föräldrar i en eldsvåda. Dom ärver dock hela sina föräldrars förmögenhet som får tas ut när Violet blir myndig. Efter ett tag får dom en ny förmyndare, Grave Olaf, som visar sig vara en avlägsen släkting till barnen. Han är mycket elak och girig och skyr inga medel för att komma åt barnens pengar.
Under seriens gång så händer det massvis med hemsk för dom tre barnen, men trots det så känns boken inte så hemsk i sig.
Betyg:
Boken är klart läsvärd och trotts det sorgliga innehållet så är den mycket bra. Den kan dock vara lite svår eftersom att dom kan använda lite svåra ord ibland. (Dom förklarar dock oftast orden)
Betyg: 
3,5 /5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en Kommentar på mitt inlägg!