20 augusti 2012

Jag erkänner mig besegrad..

(Bilden är säkert fel, någon Pokémon-nörd får väl rätta mig..)

Jag kommer att ta en paus med min engelska bok, den är riktigt bra men engelska böcker är inte min grej :/
Jag förstår nästan allt i sammanhanget men det är så jobbigt att hela tiden haka upp sig på enstaka ord hela tiden..

Så ja, jag tar en liten paus från alla engelska böcker, vet inte om jag kommer fortsätta med den eller inte, men vi får väl se.

Vad tycker ni om engelska böcker? Och hur går det för er när ni läser dom?

5 kommentarer:

 1. Har inga problem med engelska böcker så länge det inte är för detaljerat och långtråkigt c:

  SvaraRadera
 2. Jag hatar engelska böcker, faktum är att jag hatar alla böcker, Önskar att dom kunde utrotas från jorden. Min lärare säger att jag inte kan bli godkänd i vissa ämnen för att jag inte gör läxorna (som ibland är läsning) så nu är det dags att starta. Någon bra bok jag kan börja med? Gillar mysterium och sånt men har inte läst en bok på 3 år och jag är 15, hjälp mig! Hur blir man intresserad av böcker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lite tips på lager som jag tror att du kaaanske kommer att gilla.
   Jag ska göra ett inlägg om det inom några dagar :)

   Radera
 3. För mig brukar det gälla att ställa in hjärnan på rätt läge. Min hjärna har två olika lägen när det gäller språk. 1. Alla ord går via översättning och jag tänker på sätt och vis på svenska även om jag jobbar med ett annat språk. När jag tex läser ordet "delinquent" tänker jag "aha, det betyder brottslig" innan jag går vidare. 2. Jag tänker på språket jag jobbar med och förstår innebörden när jag tittar på det utan att behöva bekräfta att "delinquent" = "brottslig". Jag tittar bara på "delinquent" och vet vad det betyder.

  Det är läge 2 det gäller att ställa in sig på. Läs med flyt. När jag läser på engelska brukar jag inte alltid märka de ord jag inte kan - jag bara läser förbi dem och behåller flytet. Det är som när jag lär mig spanska i skolan och ska skriva en text. I stället för att översätta svenska meningar till spanska skriver jag direkt på spanska, tänker på spanska trots att mitt ordförråd är litet. Det ger mycket större förståelse för språket, tycker jag.

  Och övning ger färdighet!

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en Kommentar på mitt inlägg!