3 augusti 2012

Som Zlatan fast bättre - Niclas Christoffer

Bokens första meningar:
"KOM IGEN, SIMON! Kom igen!" ropar pappa Erik. Han är alldeles svettig av spänning. Bredvid honom på läktaren sitter Simons lillebror Pontus och deras farmor, Agnes.


Info om boken:
Skriven av Niclas Christoffer
Utgiven av Hoi förlag 2012
156 sidor

Bokens handling:
Simon är 15 år och drömmer om att bli fotbollsspelare. När hans pappa får jobb i Malmö så ser Simon sin chans att komma in på fotbollsgymnasiet. Han ska bli som Zlatan! Eller nej, han ska bli bättre! Men med så hård träning, nya vänner och en ny stad så börjar han känna sig osäker i sig själv, han känner sig äcklig och fet. Han slutar äta och börjar träna hårdare, och ingen märker hur Simon bara blir smalare och smalare..

Betyg:
Boken handlar om krångliga familjeförhållanden, om homosexualitet och om ätstörningar. Språket är lätt men boken behandlar ett tungt ämne. Texten driv ändå framåt hela tiden så det blir aldrig trögt. Jag tycker att alla borde läsa denna bok, dels för att den är väldigt väldigt bra och dels för att det är så många som mår dåligt över sin kropp och är osäkra i sig själva. Boken ger insikt i hur det är att må så dåligt, och även om hur man får hjälp.
5/5

Min recension av "Som Zlatan fast bättre" finns även på UMO's hemsida.
Klicka HÄR för att läsa den, och andra boktips som handlar om kroppen (Inte skrivna av mig)

2 kommentarer:

 1. När jag först hörde talas om den här boken trodde jag att den skulle vara en sån där typisk fotbolls-bok. Den verkar dock vara mycket, mycket bättre än det! Jag ska utan tvekan läsa den snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är verkligen igen B-fotbollsbok. Den är om så många fler saker än det och jag tycker verkligen att du borde läsa den.
   :)

   Radera

Vad kul att du vill lämna en Kommentar på mitt inlägg!