4 juni 2012

"Här ligger jag och blöder" - Jenny Jägerfeld

Första meningarna i boken:
Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen före den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg.


Info om boken: 
Skriven av Jenny Jägerfeld 
Utgiven av Gilla böcker 2010 (TACK FÖR BOKEN!)
252 sidor


Bokens handling:
Maja är inte typen som skadar sig själv, ändå så tror alla att hon sågat av sig toppen av sin tumme med flit, vem gör det liksom?! Maja bor i Stockholm med sin pappa och pendlar till Norrköping för att träffa sin mamma varje helg. Hennes mamma är exakt, alltid i tid, alltid allt planerat in i minsta detalj. Trots sin avsåga tumme så bestämmer sig Maja för att åka till Norrköping över helgen, men något är fel, mamma möter inte upp henne på perrongen som hon alltid gör. Trots att Jana är försvunnen så åker Maja till hennes hus för att vara där över helgen. På en stor fest i huset bredvid så träffar hon Justin som egentligen inte heter Justin, han har rosa byxor, likadan frisyr som Maja och ljusa ögonfransar. När Maja kollar igenom sin pappas mejl inser hon vad som har hänt med Jana egentligen.


Betyg:
Alla säger att denna bok är jätte sorglig men jag fattar inte, jag tycker inte att den var det minsta sorglig.
Men jag tycker att boken är lite rörig men ändå bra, Jennys Jägerfelds skrivspråk är väldigt ungdomligt och rapp även om det kan vara lite krångliga ord ibland. Men överlag väldigt bra.
3,5/5

6 kommentarer:

 1. Åhå, såg inte att du hade bytt design, snajsigt!
  Kommer du ha piraten som profil elr inte?

  Kram kram! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om det är ok så skulle jag vilja ha den på Facebook, är det ok? :)

   KRAM :D

   Radera
 2. Sorglig tyckte jag inte att den var, men jag gillade den väldigt mycket =)

  SvaraRadera
 3. Jag har också läst denna bok, och det här är första gången jag kollar in din blogg (borde gjort det tidigare :D). Men lilla jag vill bara säga att sättet du skriver på är så roligt att man bara sitter och asgarvar. Önskar att jag kunde vara som du :). Den här boken är enligt mig bra, men kanske saknar jag vet inte lite personlighet? Aja tack för att jag fick säga mitt <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, du förstår inte hur mycket det betyder för mig. Jag blev så sjukt glad när jag läste din kommentar. Tack, och åter tack <3

   Radera

Vad kul att du vill lämna en Kommentar på mitt inlägg!